Doorgaan naar hoofdcontent

Tineke Schouten en fietsen in de kerk.Hoe kan je je zondagmiddag beter besteden dan met een benefietconcert in de kerk? Superleuk, dat bedoel ik. Dus dat hebben we vanmiddag gedaan. Het kerkkoor, waar ik zelf ook in zing, mocht het spits afbijten. Zoonlief, die vandaag 16 geworden is, ja wat een planning, zingt sinds kort ook mee. Man, moeder en nicht zaten vooraan al te wachten. Andere oma en opa zagen we binnenkomen toen we net begonnen waren met zingen.

Zijn we een hele een aparte familie dat we zo de zondagmiddag doorbrengen? Vast wel, maar gelukkig waren we niet de enigen. Melissa Zijsling, deelnemer van The Voice Kids, zong en werd begeleid door twee kids op gitaar en piano.


Tussen de optredens werden lootjes getrokken. Iemand had duidelijk de hele plaatselijke middenstand en horeca afgelopen. Ik vind dat knap, dat zou ik echt niet durven vragen, zo van 'heeft u nog wat over voor de loterij van het benefietconcert van de parochie?' Helaas gingen de kapper-, de koffie- thee en eetbonnen en tenslotte óók de kaartjes voor Tineke Schouten en de hoofdprijs, jawel, een fiets, aan ons voorbij! Deze laatste zelfs letterlijk. Zucht. Maar we zijn natuurlijk hardstikke blij dat iemand anders ze gewonnen heeft!

Grote publiekstrekker was natuurlijk wel Tineke Schouten. Petje af hoe ze het deed. Geen typetjes, of het moet het kerk-typetje zijn, haha! Maar nee, het ging meer over haarzelf en haar familie, inclusief liedjes van haar nieuwste theatervoorstelling. Ook met de kindertjes hielp ze mee met de loterij wat later op de middag.

Benefietconcert met Tineke Schouten
Tineke Schouten
Dan waren er nog lekkere hapjes en drankjes, hachee met een rood wijntje. Als koorleden mochten we nog even meedoen met de toegift 'Halleluja' van  Lennard Cohen door Melissa Zijsling.  Toen we ons uiteindelijk het podium weer afgewerkt hadden, bleek mijn gehele familie verdwenen te zijn. Zoonlief had het al eerder voor gezien gehouden, schoonmama en -papa waren hem na Tineke Schouten gepeerd want ze konden het niet goed zien (al bijten de mensen vooraan nog steeds niet!) en manlief, in het kielzog van mijn moeder en nicht schijnt nog naar mij gezwaaid te hebben. Soit. Ik had wel mijn bril op maar was niet voortdurend naar hen aan het kijken, sorry hoor.

En dan naar huis. Op de fiets met mijn enkellange rok, die steeds opwaait, maar dat gaat nog, dat ben ik gewend. Maar het thúiskomen. Die stílte ineens. Ik kan daar slecht tegen. Ik hou juist van stilte maar op zo'n moment is het oorverdovend.

Het was al na vijven dus de koelkast wachtte al op mij. Die wel. Ik bleek stoofvlees gepland te hebben, maar dat lukte dus niet meer vanavond. Vast opgezet voor morgen. Ik waste een mooie bos radijsjes en zet ze met een schaaltje zeezout op tafel. Pasta met courgetteslierten. Ik had alleen geen kruidenroomkaas. Kaassaus? Ik had wel spekjes, die moesten deze week toch op. Ik had zelfs room, voor de pasta carbonara (voor wie zich niet houdt aan de Italiaanse regel: nooit room in de pasta carbonara). Dat doe ik zelf nooit (alleen al daarom moest ik het nu toch even proberen). Eieren en parmezaanse kaas. Terwijl de spekjes bakken en het stoofvlees stooft, begin ik aan dit blogje. Want anders komt het er niet van.

Spiraalpasta a la Carbonara.
De verleiding is groot

Ik vond het een supermiddag. De kinderen, de koren: had ik Blauwe Maandag en het Shantikoor al genoemd? Niet? Nouja, als ik de middag met mijn familie in de kerk doorbreng, ben ik al tevreden, maar je hoopt dat zij ook een leuke tijd hebben hè. Zij zijn een beetje van de generatie die niet van preken houdt zeg maar, haha!

O ja en mocht je denken, wat komen die foto's me bekend voor, dat kan kloppen! Hartelijke Hot Hulk was me voor. Maar hij hoefde vast geen avondeten te koken. En hij had vast geen uurtje schermvrije tijd na het avondeten. Als je wilt weten welke prijs hij heeft gewonnen, moet je daar even gaan kijken.

Reacties

 1. Het was inderdaad een superleuke middag. Hopelijk is de opbrengst voldoende voor de wensen die men voor de kerk heeft bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was heerlijk genieten!
  Ik vond het een mooi feest in de kerk.
  Je zoon in het koor was best wel stoer!
  Wij hadden tijdens de lunch genoten van een heerlijke courgettesoep.
  Daarom na de benefietmiddag de snackbar overvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja heb je hem gezien. Hij vindt het leuk!
   Courgettesoep, lekker, dat maak ik ook weleens.
   Arm snackbarpersoneel! Of ben je stiekem toch aardig tegen ze geweest.

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter

Populair

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren, zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk geweest zijn. Toch kwamen, na dat open-deur-beleid van de jaren '70, bij hen óók diverse sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die wél daadwerkelijk bij ons op een tegel aan de muur hing:

De mens wikt, God beschikt.
Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waarin mijn ouders zeiden…

Amoris Laetitia, een eenvoudige Nederlandse vertaling I

De vreugde van de liefde
brief van de paus over huwelijk en gezin

Maar wie probeert vandaag de dag huwelijken te versterken? Wie helpt gehuwden hun problemen te overkomen, helpt hen bij de opvoeding van kinderen en, in het algemeen, wie bemoedigt de stabiliteit van de huwelijksverbintenis? (52)

Graag schijn ik in een deel of vijf zeven mijn licht over deze recente brief van de paus. Ik blijf zo dicht mogelijk bij zijn woorden (ahum de engelse vertaling daarvan), maar het moet wel goed leesbaar blijven. Dat is tenslotte wat de paus beoogt, nietwaar? Vandaag Hoofdstuk 1 en 2. Het gehele document is hier te vinden in het Engels.
Hoofdstuk 1: In het licht van het Woord
De Bijbel staat vol verhalen van families, geboortes, liefdesverhalen en familie-crises. Vanaf bladzijde één, waar Adam en Eva's familie verschijnt (Gen 4), tot aan het huwelijksfeest van de Bruid en het Lam (Openb 21:2,9) op de laatste bladzijde. Dit hoofdstuk staat vol met Bijbelverwijzingen, waar ik niet uitgebreid o…

5 leuke dingen die we gedaan hebben in de zomervakantie

Ik had eigenlijk gepland gewoon door te schrijven in de zomervakantie, maar daar is minder van gekomen dan ik had gedacht. Vakantie vieren, daar gaat een hoop tijd in zitten! Daarvan wil ik enkele hoogtepunten met jullie te delen.
Op 5: Wandeling door Amersfoort Ik hou sowieso van wandelen, maar mijn man niet zo. Een stadswandeling is dan een goed alternatief. Via een wandelsite hadden we een route gedownload. Voor de liefhebber, de gps-file werd geladen in OSM, een open source route-app.


Op 4: Boottochtje in Giethoorn Dit stond al tijden op de 'bucketlist' van Stud. Het weer viel niet helemaal uit zoals de app had voorspeld, dus we trotseerden toch maar de kans op regen. Gelukkig viel het reuze mee en konden we lekker varen in een niet al te drukke bootjesfile! We kwamen opvallend veel Israeli's en arabieren tegen. Alleen nog net niet samen in een bootje. En mijn telefoon had kuren waardoor de helft van de foto's, waaronder die van ons drieën, niet opgeslagen zijn.
Bu…