Doorgaan naar hoofdcontent

10x meest gelezen in 2017

Heerlijk vind ik dat, terugblikken op het afgelopen jaar. De top-10 van meest gelezen blogposts! Leuk vind ik dat er van alles bij zit.
Kop cappuchino met versgemaakte kersen-monchoutaart bij Downey's in Amersfoort.

10. Favoriete sokken

 9. Minecraft Monday huiswerkmachine

Een leuk project van zoon Bud, waarin hij in Minecraft een machine bouwt die woordjes kan overhoren!

 8. Over kliekjes en erbij horen  

 7. Wende Snijders

Mooie muziek, en over hoe braafheid uit de mode is geraakt.

 6. LinkedIn, wat kun je ermee als blogger

Ik vrees dat men een zinniger antwoord op deze vraag verwachtte, maar helaas ratel ik maar wat over mijn zeer minimale LinkedIn-account. Dat kan wel een voornemen voor 2018 zijn, om daar wat van te maken!

 5. 15 dingen die niemand aan je vraagt

 4. Minecraft Monday wortels kweken

Een farm (wortelboerderij) in het spel Minecraft met meerdere verdiepingen.
Ook een goed voornemen om meer met Minecraft te doen. Helaas heeft Bud niet altijd zin zijn moeder ter wille te zijn om tig foto's te maken. Het laten zien en erover vertellen vindt hij wel leuk.

 3. 5 leuke dingen die we gedaan hebben deze vakantie

 2. Bijbeltent

 1. Theologie van het Lichaam 3

Kaft van het boek De Theologie van het Lichaam van Paus Johannes Paulus II
Dit vind ik zelf ook wel een hoogtepunt. Heel interessant om te lezen en erover te schrijven. Voor volgend jaar heb ik ook al een boek. Wat dat is hou ik nog even geheim.

Reacties

Populair

Sunshine Blogger Award 2018

Lieve hemel, nee toch! Ik loop gauw naar de keuken en stop een vers warm knakworstcroissantje in mijn mond. Ik heb er al drie op, twee proefexemplaren niet meegerekend. Zoonlief is net naar boven vertrokken met een bordje met vijf er op.

Ik heb net de blog van Eke Brouwers gelezen, waarin zij 11 vragen beantwoordt, waarmee wij haar een beetje beter leren kennen. Ze was namelijk genomineerd voor de Sunshine Blogger Award 2018*, en onder de door haar beantwoorde vragen staat een lijstje waarin zij op haar beurt 11 blogs nomineert (en 11 vragen stelt). Het zou grappig zijn als ik daartussen stond, dacht ik, maar dat is natuurlijk helemáál niet zo (stop nog een worstenbroodje in mijn mond). Maar daar zie ik plots mijn naam staan. Hoe leuk is het, dat iemand zomaar aan je denkt. En daarmee het zonlicht doet schijnen (dat op deze sombere aprildag extra aangenaam is).

In ieder geval een worstenbroodje waard!


11 Vragen beantwoorden 1. Wat zou je willen worden of zijn als er geen belemmeringe…

Zeven werken van barmhartigheid

Wie kan de zeven werken van barmhartigheid opnoemen? Lambik probeert daar achter te komen in 'De Zeven Snaren' uit 1967. Anno 2016 is barmhartigheid het onderwerp van een heilig jaar, uitgeroepen door paus Franciscus. Ook is het het thema van een bijeenkomst van de kerk voor kinderen.

De eerste twee lukken nog wel. De hongerigen voeden, de dorstigen laven...

'De naakten kleden, de zieken bezoeken, de vreemdelingen herbergen, de gevangenen bevrijden en de doden begraven', vult Bud aan (eigenlijk noemt hij het hele rijtje opnieuw op, want aan halve rijtjes doet hij niet door zijn autisme). Ik ben trots op hem en ga ervan uit dat hij goed heeft opgelet bij de vormselvoorbereiding.

's Avonds bij het naar bed gaan zegt hij 'Mam, zal ik je laten zien waar ik de zeven werken van barmhartigheid geleerd heb?'. Graag, zeg ik en verwacht dat hij aankomt met het vormselwerkboek.

'Dat komt van de heks van Suske en Wiske', zegt Bud en vist het exemplaar van '…