Doorgaan naar hoofdcontent

10x meest gelezen in 2017

Heerlijk vind ik dat, terugblikken op het afgelopen jaar. De top-10 van meest gelezen blogposts! Leuk vind ik dat er van alles bij zit.
Kop cappuchino met versgemaakte kersen-monchoutaart bij Downey's in Amersfoort.

10. Favoriete sokken

 9. Minecraft Monday huiswerkmachine

Een leuk project van zoon Bud, waarin hij in Minecraft een machine bouwt die woordjes kan overhoren!

 8. Over kliekjes en erbij horen  

 7. Wende Snijders

Mooie muziek, en over hoe braafheid uit de mode is geraakt.

 6. LinkedIn, wat kun je ermee als blogger

Ik vrees dat men een zinniger antwoord op deze vraag verwachtte, maar helaas ratel ik maar wat over mijn zeer minimale LinkedIn-account. Dat kan wel een voornemen voor 2018 zijn, om daar wat van te maken!

 5. 15 dingen die niemand aan je vraagt

 4. Minecraft Monday wortels kweken

Een farm (wortelboerderij) in het spel Minecraft met meerdere verdiepingen.
Ook een goed voornemen om meer met Minecraft te doen. Helaas heeft Bud niet altijd zin zijn moeder ter wille te zijn om tig foto's te maken. Het laten zien en erover vertellen vindt hij wel leuk.

 3. 5 leuke dingen die we gedaan hebben deze vakantie

 2. Bijbeltent

 1. Theologie van het Lichaam 3

Kaft van het boek De Theologie van het Lichaam van Paus Johannes Paulus II
Dit vind ik zelf ook wel een hoogtepunt. Heel interessant om te lezen en erover te schrijven. Voor volgend jaar heb ik ook al een boek. Wat dat is hou ik nog even geheim.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren, zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk geweest zijn. Toch kwamen, na dat open-deur-beleid van de jaren '70, bij hen óók diverse sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die wél daadwerkelijk bij ons op een tegel aan de muur hing:

De mens wikt, God beschikt.
Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waarin mijn ouders zeiden…

Kleding kopen met autisme

Er is een tijd geweest dat ik bergen schattige baby- en peuterkleertjes had. Die tijd is voorbij. Ergens tijdens de basisschooljaren kreeg zoonlief Bud zo langzaamaan een eigen mening over zijn kleding.

Het begon ermee dat Bud, al op jonge leeftijd, knoopjes ging haten. Hij wilde geen overhemden, en toen hij op een leeftijd kwam waarop broeken geen elastiek meer hebben, toen vonden we de oplossing door een stukje stof over de knoop te naaien. We...? Ik dus.

Vanaf een jaar of twaalf, dertien moesten de kleuren eraan geloven. Alles moest zwart zijn.

Jarenlang waren we bij H&M geslaagd: die hadden een model broek dat, in een steeds grotere maat, jaren meeging.. Het was geen spijkerbroek, geen joggingbroek maar een gewone bróék. Ze hadden hem in geel, rood, groen en blauw. Via grijs en bruin kwam de overgang naar zwart. Gelukkig hadden ze diezelfde broek óók in het zwart.

Totdat meneer mij voorbij streefde qua lengte. Maatje 176 werd te kort.

Daar kwamen wij achter in september, toen…