Doorgaan naar hoofdcontent

De zandprinses aan het werk: iets met een appel en een slang

Zandschilderij van de zandprinses: eva en de slang.

Eén viering, zeven kerken. Eén kerk, zeven dorpen.

Eén evangelieverhaal. En één zandprinses.

Door het verhaal van de zandprinses loopt een lijn. Een verhaallijn die vertelt over de schepping van onze mooie planeet. Maar dan is er een scheidslijn, een scheuring. Iets met een slang...

Korte impressie van de zandprinses

Zandschilderij van de zandprinses: de schepping.

Zandschilderij van de zandprinses: Eva en de slang.

Zandschilderij van de zandprinses: verbanning uit het paradijs.

Ook door het evangelieverhaal loopt een lijn. Matteüs 25 vertelt over vijf domme en vijf verstandige bruidsmeisjes. Allemaal gingen ze de bruidegom tegemoet (Hun eigen bruidegom? Een andere?). Maar waar de verstandige meisjes extra olie hadden meegenomen voor hun lamp, hadden de domme dat niet. Terwijl de domme meisjes nieuwe olie haalden kwam net de bruidegom eraan. En die deed mooi de deur op slot nadat hij de verstandige meisjes had binnengelaten.

Maar waarom waren de verstandige meisjes niet óók aardige meisjes en deelden ze hun olie niet? Een heel ander verhaal dan dat van Sint Maarten die, gisteren nog, zijn mantel deelde met een arme man.

Nouja de boodschap is in ieder geval, dat je voorbereid moet zijn voor als er iets belangrijks mocht gebeuren. Op tijd moet tanken zodat je niet zonder benzine komt te staan. Of anders maar bidden, dat je toch nét genoeg hebt. Want ga er maar vanuit dat niet iederéén zijn reservetankje met je deelt...

Zandschilderij van de zandprinses: Jezus, redder van de wereld.

De zandprinses aan het werk.

Reacties

 1. Wat een prachtig begin van je log, met de zevens.
  Jezus had het daar ook vaak over.

  Ook mooi over het reservetankje.
  Wij stonden onlangs ook te bibberen, te beven en te bidden.
  Gelukkig nog net gered.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ja, wij hadden het van de zomer, al een tijd op zoek naar een tank, reden we er voorbij omdat hij niet langs de snelweg zat maar ernaast (in Duitsland hebben ze dat). Maar nét het volgende dorp bereikt, de teller stond al even op nul... Fijn dat het bij jou ook goed afliep. Zit je later lekker weer thuis, jippie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij tankten iets van 31,3 liter.
  Later las ik in het instructieboekje dat er een tank van 32 liter inhoud in zat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei... ik had ook een keer dat het gaspedaal er zomaar mee ophield. In een flits ging het door me heen: vergeten te tanken. Ik kon nog net afslaan en in een rustig straatje de auto parkeren. Toen kon in naar huis lopen en later terug met de reservetank :-(.

   Verwijderen

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter

Populair

Sunshine Blogger Award 2018

Lieve hemel, nee toch! Ik loop gauw naar de keuken en stop een vers warm knakworstcroissantje in mijn mond. Ik heb er al drie op, twee proefexemplaren niet meegerekend. Zoonlief is net naar boven vertrokken met een bordje met vijf er op.

Ik heb net de blog van Eke Brouwers gelezen, waarin zij 11 vragen beantwoordt, waarmee wij haar een beetje beter leren kennen. Ze was namelijk genomineerd voor de Sunshine Blogger Award 2018*, en onder de door haar beantwoorde vragen staat een lijstje waarin zij op haar beurt 11 blogs nomineert (en 11 vragen stelt). Het zou grappig zijn als ik daartussen stond, dacht ik, maar dat is natuurlijk helemáál niet zo (stop nog een worstenbroodje in mijn mond). Maar daar zie ik plots mijn naam staan. Hoe leuk is het, dat iemand zomaar aan je denkt. En daarmee het zonlicht doet schijnen (dat op deze sombere aprildag extra aangenaam is).

In ieder geval een worstenbroodje waard!


11 Vragen beantwoorden 1. Wat zou je willen worden of zijn als er geen belemmeringe…

Zeven werken van barmhartigheid

Wie kan de zeven werken van barmhartigheid opnoemen? Lambik probeert daar achter te komen in 'De Zeven Snaren' uit 1967. Anno 2016 is barmhartigheid het onderwerp van een heilig jaar, uitgeroepen door paus Franciscus. Ook is het het thema van een bijeenkomst van de kerk voor kinderen.

De eerste twee lukken nog wel. De hongerigen voeden, de dorstigen laven...

'De naakten kleden, de zieken bezoeken, de vreemdelingen herbergen, de gevangenen bevrijden en de doden begraven', vult Bud aan (eigenlijk noemt hij het hele rijtje opnieuw op, want aan halve rijtjes doet hij niet door zijn autisme). Ik ben trots op hem en ga ervan uit dat hij goed heeft opgelet bij de vormselvoorbereiding.

's Avonds bij het naar bed gaan zegt hij 'Mam, zal ik je laten zien waar ik de zeven werken van barmhartigheid geleerd heb?'. Graag, zeg ik en verwacht dat hij aankomt met het vormselwerkboek.

'Dat komt van de heks van Suske en Wiske', zegt Bud en vist het exemplaar van '…