Doorgaan naar hoofdcontent

15 dingen die niemand aan je vraagt

September Blues. Ik zie net dat ik al in geen drie weken iets geschreven heb hier - waar blijft de tijd? Het nieuwe schooljaar is inmiddels van start. Bud is naar HAVO 4 - helaas is hier nog geen VWO onderwijs op reisafstand voor kinderen met autisme (pas vanaf HAVO 3 en jonger - ouch).

Drie weken geleden is mijn schoonvader geopereerd aan zijn slokdarm. Het was een grote operatie en natuurlijk heel spannend. Bud verraste ons door twee keer 's avonds alleen op ziekenbezoek te gaan. Het ziekenhuis is hier maar 4 km vandaan. Maar hij moest wel in het donker fietsen (eh..., moet hij dat 's ochtends naar school niet ook?). Kortom we waren best trots op zijn zelfstandigheid en zijn medeleven. Hij is wel een keer naar huis gestuurd na vijf minuten, omdat het bezoekuur voorbij was. Dat was lastig bij te houden, omdat hij steeds op een andere afdeling lag. De IC en de MC hebben ruime tijden maar zodra de patient naar de 'gewone' afdeling gaat (low care of no care - maar zo noemen ze dat dan weer niet officieel), moet je om 20.00 wegwezen.

Afijn het gaat goed met schoonpapa en de rust keert langzamerhand weder.

15 Dingen die niemand aan je vraagt

Het is in de 'blogosphere' een leuk gebruik om een vooraf vastgesteld rijtje vragen te beantwoorden en zo elkaar beter te leren kennen en ook gewoon voor de lol. Deze vijftien vragen kwam ik tegen bij EkeBrouwer.nl.

1. Slaap je met de klerenkast open of dicht?

Als ik hem open zou laten zou ik de hele nacht liggen nadenken welke outfits ik morgen, en alle daarop volgende dagen, zou kunnen dragen. En ik ben bang dat er toch een monster uit die kast komt.

2. Neem je miniflesjes shampoo mee uit hotels?

Jazeker, ik heb inmiddels een verzameling aangelegd:


Maar omdat het plankje inmiddels vol staat neem ik ze alleen nog maar mee als ik ze erg mooi vind.

3. Heb je ooit een straatnaambord gepikt?

Eh... nee... maar nu je het zegt, ik zou graag een straatnaambord met mijn naam erop willen hebben. Er schijnt in Voorburg een straat naar mij vernoemd te zijn, ahem ahem, of zou het om een ander familielid gaan, dat zou ook kunnen...

4. Gebruik je To Do-lijstjes?

Ja, ik ben een systeem aan het uitdokteren om dat nóg beter te organiseren. Nu schrijf ik alles op losse briefjes, in mijn telefoon, in de mail enzovoorts. Ik streef naar één master list. Dan per week op zondagavond een planning maken en die per dag de avond tevoren checken en aanvullen. Daar schrijf ik binnenkort nog een aparte post over. Rechtstreeks met een To Do lijst werken is een neverending story, vind ik, want de lijst raakt nooit leeg.

Verder heb ik specifieke lijstjes voor huishoudelijke en tuinwerkzaamheden. Vooral voor de klussen waar je niet 'vanzelf' zin in krijgt zoals in mijn geval dweilen, brrr, en financiele administratie, jakkes. Ik doe huishoudelijk werk grotendeels op vaste dagen, en dan werk ik na de vaste wekelijkse taken dat lijstje af.

5. Heb je sproeten?

Ik ben een rossig blond typje dus ja, veel. Maar niet zulke donkere, vooral in de winter zie je ze nog makkelijk over het hoofd.

6. Heb je ooit in de bosjes geplast?

Eh??? Ben ik ooit op vakantie geweest? Heb ik lange afstanden gewandeld door onbewoond territorium? Waar mijn vader opgroeide is jongkokken de norm. Dat is hurken, op de grond, op een sta-toilet of desnoods óp een westerse plee. Het schijnt een hele gezonde houding te zijn, beter dan onze luie Westerse gebruiken. Ze doen het daar nog zo en dan gebruiken ze geen wc-papier maar water. Dus, ik bedoel maar, het zit mij in de genen. Ik krijg er bijna zin in, 't is alweer even geleden, want meestal gaat het gepaard met een urenlange wandeling door onbewoond gebied.

7. Hoe groot is je bed?

215 bij 180 cm.

8. Ben je lui?

Soms. Maar ik ben een mens van extremen, en het ene uiterste roept het andere uiterste op. Dus.

9. Is er iets waar je je nu aan irriteert/ergert?

Zeker. Altijd. Maar tijd heelt alle wonden dus meestal verdwijnen die met geduld vanzelf. Voor het onrecht dat nog overblijft laat ik me inspireren door het evangelie waarin Jezus de tempel met kraampjes en kooplieden en al schoonveegt.

10. Kauw je op potloden en pennen?

Nee. Ook niet op nagels. Tenzij er een gemeen haakje aan zit en ik geen schaar bij de hand heb.

11. Heb je bij de padvinders gezeten toen je klein was?

Nee.

12. Kijk je nog wel eens naar tekenfilms?

Nooit een liefhebber geweest. Alleen Suske en Wiske vond ik leuk.

13. Tel je de treden als je de trap oploopt?

Zelden. Alleen als ik wil weten of de trap 13, 14 of 15 treden heeft.

14. Dans je wel eens als er geen muziek te horen is?

Altijd. Met of zonder muziek.

15. Weet je hoe je het oliepeil van een auto moet checken?

Motorkap open doen (als de motor is afgekoeld) via een hendeltje links van de bestuurdersplaats. Dan zie je een ringetje aan een staafje, ergens rechts onder de motorkap. Dat staafje eruit halen, afvegen, staafje er helemaal weer in doen, er opnieus uit halen, kijken of de olie tussen de min en max streepjes zit.


Dat was 'em. Over de eigenaardige gewoontevorming van de mens. Waar gaat het eigenlijk over Thé?Reacties

 1. Ha Jascha, ik heb deze overgenomen van je! Kom hier via Jan (Hulk).
  Leuke antwoorden en een leuke blog heb je!
  Groetjesss

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom Trees! Ik kan via je profiel je blog niet zien. Ben wel benieuwd naar jou antwoorden. :-)

   Verwijderen
  2. Dankje!
   Het logje staat nog niet hoor. Komt van de week wel een keer.
   Mijn blog: Http://irispapilio.wordpress.com

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Haha... die is leuk. De Uhlenbeckstraat bestaat ook echt: https://www.google.nl/maps/place/Uhlenbeckstraat,+Voorburg/@52.0771295,4.3552865,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c5b7afc15afdbd:0xd45bd3f40f947088!8m2!3d52.0771295!4d4.3574752. Maar of ik mijn oudoom daarin zal evenaren... wie zal 't weten. Dromen mag!

   Verwijderen
 3. Haha echt een grappige tag en leuk beantwoord! Olie pijl vervangen....? echt geen idee, haha. Door jou uitleg heb ik wel enig idee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha leuk, 't is niet zo moeilijk, staat goed hoor als je 't kan...

   Verwijderen
 4. Dansen zonder muziek doe ik nooit. Dat vind ik toch wel lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, mét is beter, maar ik denk de muziek er bij. Zonder maat en swung lijkt het me inderdaad niet te doen.

   Verwijderen
 5. Ah, ben deze onlangs nog tegen gekomen, er zitten zo'n grappige antwoorden bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend leuk om je antwoorden te lezen! En zo lief dat je een link naar mijn site plaatst! Ik moet enorm lachen om je foto van je hotelflesjes, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappige blog en inderdaad deze vragen krijg je of stel je niet zo vaak.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter

Populaire berichten van deze blog

Koffie met koekjes

Eén keer per week is er hier doordeweeks een mis. Gewoon op woensdagochtend en daarna drinken we koffie. Nu zijn jullie natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar wat daar aan die koffietafel besproken wordt. Gaat het over de eerste lezing, het evangelie, de preek? Over de hostie die, onder invloed van de wijn, smelt op de tong? Of al 'weg' was vóór de wijn?

Of zijn zulke dingen onsprekelijk onbespreekbaar, onnoemelijk en onzegbaar?

Gaat het liever over de kwaliteit van de koffie, de aan- of juist de afwezigheid van de Mariakaakjes en de Jozefkoekjes?

Het gure novemberweer? De naderende Sinterklaas, alreeds voorafgegaan door Broeder Maarten en Aartsengel Michaël?

Inderdaad werd vanmorgen het hoe en waarom van de halve mantel die Sint Maarten weggaf besproken (hij gaf zijn eigen helft weg, de andere helft was eigendom van het leger, die kon hij dus niet weggeven). En dat er vele kindertjes langs de deuren zijn geweest terwijl er maar weinig kindertjes op vrijdag in de kerk naar h…

De zandprinses aan het werk: iets met een appel en een slang

Eén viering, zeven kerken. Eén kerk, zeven dorpen.

Eén evangelieverhaal. En één zandprinses.

Door het verhaal van de zandprinses loopt een lijn. Een verhaallijn die vertelt over de schepping van onze mooie planeet. Maar dan is er een scheidslijn, een scheuring. Iets met een slang...

Ook door het evangelieverhaal loopt een lijn. Matteüs 25 vertelt over vijf domme en vijf verstandige bruidsmeisjes. Allemaal gingen ze de bruidegom tegemoet (Hun eigen bruidegom? Een andere?). Maar waar de verstandige meisjes extra olie hadden meegenomen voor hun lamp, hadden de domme dat niet. Terwijl de domme meisjes nieuwe olie haalden kwam net de bruidegom eraan. En die deed mooi de deur op slot nadat hij de verstandige meisjes had binnengelaten.

Maar waarom waren de verstandige meisjes niet óók aardige meisjes en deelden ze hun olie niet? Een heel ander verhaal dan dat van Sint Maarten die, gisteren nog, zijn mantel deelde met een arme man.

Nouja de boodschap is in ieder geval, dat je voorbereid moet…