Doorgaan naar hoofdcontent

15 dingen die niemand aan je vraagt

September Blues. Ik zie net dat ik al in geen drie weken iets geschreven heb hier - waar blijft de tijd? Het nieuwe schooljaar is inmiddels van start. Bud is naar HAVO 4 - helaas is hier nog geen VWO onderwijs op reisafstand voor kinderen met autisme (pas vanaf HAVO 3 en jonger - ouch).

Drie weken geleden is mijn schoonvader geopereerd aan zijn slokdarm. Het was een grote operatie en natuurlijk heel spannend. Bud verraste ons door twee keer 's avonds alleen op ziekenbezoek te gaan. Het ziekenhuis is hier maar 4 km vandaan. Maar hij moest wel in het donker fietsen (eh..., moet hij dat 's ochtends naar school niet ook?). Kortom we waren best trots op zijn zelfstandigheid en zijn medeleven. Hij is wel een keer naar huis gestuurd na vijf minuten, omdat het bezoekuur voorbij was. Dat was lastig bij te houden, omdat hij steeds op een andere afdeling lag. De IC en de MC hebben ruime tijden maar zodra de patient naar de 'gewone' afdeling gaat (low care of no care - maar zo noemen ze dat dan weer niet officieel), moet je om 20.00 wegwezen.

Afijn het gaat goed met schoonpapa en de rust keert langzamerhand weder.

15 Dingen die niemand aan je vraagt

Het is in de 'blogosphere' een leuk gebruik om een vooraf vastgesteld rijtje vragen te beantwoorden en zo elkaar beter te leren kennen en ook gewoon voor de lol. Deze vijftien vragen kwam ik tegen bij EkeBrouwer.nl.

1. Slaap je met de klerenkast open of dicht?

Als ik hem open zou laten zou ik de hele nacht liggen nadenken welke outfits ik morgen, en alle daarop volgende dagen, zou kunnen dragen. En ik ben bang dat er toch een monster uit die kast komt.

2. Neem je miniflesjes shampoo mee uit hotels?

Jazeker, ik heb inmiddels een verzameling aangelegd:


Maar omdat het plankje inmiddels vol staat neem ik ze alleen nog maar mee als ik ze erg mooi vind.

3. Heb je ooit een straatnaambord gepikt?

Eh... nee... maar nu je het zegt, ik zou graag een straatnaambord met mijn naam erop willen hebben. Er schijnt in Voorburg een straat naar mij vernoemd te zijn, ahem ahem, of zou het om een ander familielid gaan, dat zou ook kunnen...

4. Gebruik je To Do-lijstjes?

Ja, ik ben een systeem aan het uitdokteren om dat nóg beter te organiseren. Nu schrijf ik alles op losse briefjes, in mijn telefoon, in de mail enzovoorts. Ik streef naar één master list. Dan per week op zondagavond een planning maken en die per dag de avond tevoren checken en aanvullen. Daar schrijf ik binnenkort nog een aparte post over. Rechtstreeks met een To Do lijst werken is een neverending story, vind ik, want de lijst raakt nooit leeg.

Verder heb ik specifieke lijstjes voor huishoudelijke en tuinwerkzaamheden. Vooral voor de klussen waar je niet 'vanzelf' zin in krijgt zoals in mijn geval dweilen, brrr, en financiele administratie, jakkes. Ik doe huishoudelijk werk grotendeels op vaste dagen, en dan werk ik na de vaste wekelijkse taken dat lijstje af.

5. Heb je sproeten?

Ik ben een rossig blond typje dus ja, veel. Maar niet zulke donkere, vooral in de winter zie je ze nog makkelijk over het hoofd.

6. Heb je ooit in de bosjes geplast?

Eh??? Ben ik ooit op vakantie geweest? Heb ik lange afstanden gewandeld door onbewoond territorium? Waar mijn vader opgroeide is jongkokken de norm. Dat is hurken, op de grond, op een sta-toilet of desnoods óp een westerse plee. Het schijnt een hele gezonde houding te zijn, beter dan onze luie Westerse gebruiken. Ze doen het daar nog zo en dan gebruiken ze geen wc-papier maar water. Dus, ik bedoel maar, het zit mij in de genen. Ik krijg er bijna zin in, 't is alweer even geleden, want meestal gaat het gepaard met een urenlange wandeling door onbewoond gebied.

7. Hoe groot is je bed?

215 bij 180 cm.

8. Ben je lui?

Soms. Maar ik ben een mens van extremen, en het ene uiterste roept het andere uiterste op. Dus.

9. Is er iets waar je je nu aan irriteert/ergert?

Zeker. Altijd. Maar tijd heelt alle wonden dus meestal verdwijnen die met geduld vanzelf. Voor het onrecht dat nog overblijft laat ik me inspireren door het evangelie waarin Jezus de tempel met kraampjes en kooplieden en al schoonveegt.

10. Kauw je op potloden en pennen?

Nee. Ook niet op nagels. Tenzij er een gemeen haakje aan zit en ik geen schaar bij de hand heb.

11. Heb je bij de padvinders gezeten toen je klein was?

Nee.

12. Kijk je nog wel eens naar tekenfilms?

Nooit een liefhebber geweest. Alleen Suske en Wiske vond ik leuk.

13. Tel je de treden als je de trap oploopt?

Zelden. Alleen als ik wil weten of de trap 13, 14 of 15 treden heeft.

14. Dans je wel eens als er geen muziek te horen is?

Altijd. Met of zonder muziek.

15. Weet je hoe je het oliepeil van een auto moet checken?

Motorkap open doen (als de motor is afgekoeld) via een hendeltje links van de bestuurdersplaats. Dan zie je een ringetje aan een staafje, ergens rechts onder de motorkap. Dat staafje eruit halen, afvegen, staafje er helemaal weer in doen, er opnieus uit halen, kijken of de olie tussen de min en max streepjes zit.


Dat was 'em. Over de eigenaardige gewoontevorming van de mens. Waar gaat het eigenlijk over Thé?Reacties

 1. Ha Jascha, ik heb deze overgenomen van je! Kom hier via Jan (Hulk).
  Leuke antwoorden en een leuke blog heb je!
  Groetjesss

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom Trees! Ik kan via je profiel je blog niet zien. Ben wel benieuwd naar jou antwoorden. :-)

   Verwijderen
  2. Dankje!
   Het logje staat nog niet hoor. Komt van de week wel een keer.
   Mijn blog: Http://irispapilio.wordpress.com

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Haha... die is leuk. De Uhlenbeckstraat bestaat ook echt: https://www.google.nl/maps/place/Uhlenbeckstraat,+Voorburg/@52.0771295,4.3552865,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c5b7afc15afdbd:0xd45bd3f40f947088!8m2!3d52.0771295!4d4.3574752. Maar of ik mijn oudoom daarin zal evenaren... wie zal 't weten. Dromen mag!

   Verwijderen
 3. Haha echt een grappige tag en leuk beantwoord! Olie pijl vervangen....? echt geen idee, haha. Door jou uitleg heb ik wel enig idee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha leuk, 't is niet zo moeilijk, staat goed hoor als je 't kan...

   Verwijderen
 4. Dansen zonder muziek doe ik nooit. Dat vind ik toch wel lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, mét is beter, maar ik denk de muziek er bij. Zonder maat en swung lijkt het me inderdaad niet te doen.

   Verwijderen
 5. Ah, ben deze onlangs nog tegen gekomen, er zitten zo'n grappige antwoorden bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend leuk om je antwoorden te lezen! En zo lief dat je een link naar mijn site plaatst! Ik moet enorm lachen om je foto van je hotelflesjes, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappige blog en inderdaad deze vragen krijg je of stel je niet zo vaak.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter

Populair

Waar een deur dichtgaat, gaat een raam open

Het is grappig hoe dingen kunnen gaan. Tenminste, als je er later de grap van inziet. Tegeltjeswijsheden zijn een soort kapstok waaraan je vanalles kunt ophangen. Maar het kunnen ook dooddoeners zijn. Zo is er deze 'wijsheid' die ik de laatste tijd vaak in de kerk heb gehoord: Als er een deur sluit in je leven, zet God vaak een raam open. 

Ik heb zelf geen hele diepe gevoelens bij deze tekst. Hij werd bij ons thuis niet gebezigd. Niet zeuren, wij doen niet aan dichte deuren, zou voor mijn ouders een toepasselijker spreuk geweest zijn. Toch kwamen, na dat open-deur-beleid van de jaren '70, bij hen óók diverse sloten, dievenklauwen en ander hang- en sluitwerk aan deuren én aan ramen.

Heel toepasselijk is in dit licht de enige tegeltjeswijsheid die wél daadwerkelijk bij ons op een tegel aan de muur hing:

De mens wikt, God beschikt.
Deze tegel hing er overigens niet om de spreuk, maar om het mooie tegeltje en ook een beetje om de ironie jegens de God waarin mijn ouders zeiden…

Amoris Laetitia, een eenvoudige Nederlandse vertaling I

De vreugde van de liefde
brief van de paus over huwelijk en gezin

Maar wie probeert vandaag de dag huwelijken te versterken? Wie helpt gehuwden hun problemen te overkomen, helpt hen bij de opvoeding van kinderen en, in het algemeen, wie bemoedigt de stabiliteit van de huwelijksverbintenis? (52)

Graag schijn ik in een deel of vijf zeven mijn licht over deze recente brief van de paus. Ik blijf zo dicht mogelijk bij zijn woorden (ahum de engelse vertaling daarvan), maar het moet wel goed leesbaar blijven. Dat is tenslotte wat de paus beoogt, nietwaar? Vandaag Hoofdstuk 1 en 2. Het gehele document is hier te vinden in het Engels.
Hoofdstuk 1: In het licht van het Woord
De Bijbel staat vol verhalen van families, geboortes, liefdesverhalen en familie-crises. Vanaf bladzijde één, waar Adam en Eva's familie verschijnt (Gen 4), tot aan het huwelijksfeest van de Bruid en het Lam (Openb 21:2,9) op de laatste bladzijde. Dit hoofdstuk staat vol met Bijbelverwijzingen, waar ik niet uitgebreid o…

5 leuke dingen die we gedaan hebben in de zomervakantie

Ik had eigenlijk gepland gewoon door te schrijven in de zomervakantie, maar daar is minder van gekomen dan ik had gedacht. Vakantie vieren, daar gaat een hoop tijd in zitten! Daarvan wil ik enkele hoogtepunten met jullie te delen.
Op 5: Wandeling door Amersfoort Ik hou sowieso van wandelen, maar mijn man niet zo. Een stadswandeling is dan een goed alternatief. Via een wandelsite hadden we een route gedownload. Voor de liefhebber, de gps-file werd geladen in OSM, een open source route-app.


Op 4: Boottochtje in Giethoorn Dit stond al tijden op de 'bucketlist' van Stud. Het weer viel niet helemaal uit zoals de app had voorspeld, dus we trotseerden toch maar de kans op regen. Gelukkig viel het reuze mee en konden we lekker varen in een niet al te drukke bootjesfile! We kwamen opvallend veel Israeli's en arabieren tegen. Alleen nog net niet samen in een bootje. En mijn telefoon had kuren waardoor de helft van de foto's, waaronder die van ons drieën, niet opgeslagen zijn.
Bu…