Doorgaan naar hoofdcontent

Worstenbroodjes


BUD heeft vandaag een feestje. Daarvoor hebben we worstenbroodjes gemaakt. Niet moeilijk maar het kost wel tijd. Er moet een brooddeeg gemaakt worden, dit is een simpel recept:

600 g bloem
half blokje verse gist
theelepel zout
250 ml water
50 gr gesmolten maar niet warme boter
evt. bieslook

600 g gehakt, half om half of rund
eetlepel currypasta
een ei
oude boterham of paneermeel


Brokkel de gist in een deel van het water dat je lauwwarm gemaakt hebt, laat het 5 min. staan, dan moet het een beetje borrelen. Kneed dit op het aanrecht door de bloem met het zout. Voeg in delen het water toe en ook de boter. Je kunt er eventueel nog een paar stengels bieslook door snipperen. Laat rijzen.

Ondertussen het gehakt aanmaken met een eetlepel currypasta, een ei, wat paneermeel of verkruimeld oud brood, peper en zout.


Als het deeg gerezen is platslaan, oven aanzetten en het deeg in delen platrollen. Gehakt tot een worstje van een duim dik rollen, op het deeg leggen, dichtplakken met water of wat ei, op een bakplaat leggen, met ei bestrijken. 25 min. bakken in een oven van 175 graden.

Reacties