Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday Treinrails met pilaren en wissels

De afgelopen week heeft Bud hard gewerkt aan de infrastructuur van de wereld, een trein die langs alle zes dorpen in de wereld komt. Twee weken geleden had hij op een plattegrond  (dynmap) aangegeven hoe de rails komt te lopen.


Vorige week heeft hij het Centraal Station gebouwd.

Het meeste gebeurt  onder de grond, waar command blocks onder redstone geplaatst zijn.


Er zijn command blocks gebruikt bij het plaatsnamenbord, en onder het station. Deze zorgen er via commando's voor dat je, als je een plaatsnaam aanklikt en vervolgens in een karretje stapt, direct naar de plaats van bestemming gereden wordt. Dat is handig want dan hoef je bij splitsingen niet te kiezen of je links of rechts moet.

Command block




De rails liggen hoog zoals bij een monorail. Onder de rails staan pilaren. Er zijn nog hogere pilaren dan deze, daar komt nog wel eens een mooie foto van. Links komt een stationnetje van één van de dorpjes. Als je onderaan instapt ga je omhoog en via een ingenieus systeem wordt je dan naar links of naar rechts geleid. Dat gaat allemaal vanzelf. Onderweg kun je om je heen kijken naar het mooie landschap en naar de gebouwen van de andere dorpen .




Dit is ook nog wel even leuk, hieronder zie je de onderkant van een pilaar. Dat is eigenlijk de commando-kamer om de wissels bovenin te bedienen. Normaal zie je dat niet, want het is dichtgemaakt. In het echt zouden ze dat ook niet openlaten, toch? Maar 't is wel mooi om te zien hoe dat werkt.




Bovenkant pilaar

De rails is klaar. De wisselsystemen worden misschien nog vervangen door een beter systeem, waarbij je ook terug kunt gaan naar waar je vandaan komt, als je verkeerd bent gereden of van gedachten veranderd (dat kan nu niet).

Maar je kunt in ieder geval overal komen, in elk dorp, wat een vooruitgang!



Zie ook de vorige afleveringen:
Treinstation en ServerSigns
Monorail
Worldguard
Dynmap
Wereld maken
Introductie