Doorgaan naar hoofdcontent

De kogel is door de kerk IV

Het stoofvlees met aardappelen, bloemkool en kaassaus was lekker. BUD was lief en gezellig. De tafelconversatie was als het eten, stevig maar goed verteerbaar. Tijdens de 'saaie' volwassenenpraat ging BUD netjes koffie zetten. Er is besloten dat we nog dit jaar trouwen in een gewone viering. Onderstaande brief versturen we in onze kennissenkring:


Lieve mensen,

Wij zijn blij jullie te vertellen dat wij ons in kleine kring gesloten huwelijk nu ook voor de kerk laten bezegelen. Ook dit gaan wij niet groots aanpakken. Niet dat wij jullie geen feest gunnen want dat doen wij natuurlijk wel, maar wij zijn nu eenmaal geen party-organizers. Wij zouden het gezellig vinden als enkelen van jullie erbij zijn. Het gaat er zo uit zien:

Dan en dan is er een reguliere kerkdienst in die en die kerk . In Nederland is het niet gebruikelijk, maar in Italië gebeurt het vaak dat mensen huwen tijdens een gewone kerkdienst. Met jurk en al. Ik heb nog geen jurk en ik wil niet zo’n echte lange jurk, maar misschien heeft iemand nog wat in de kast hangen? Bijvoorbeeld knielengte, gebroken wit of zachtroze, maat 38, jurk of mantelpakje, liefst zijde? Nouja je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

Na de dienst drinken we koffie met taart in de kerk en is er gelegenheid tot feliciteren.

Over de kerkdienst: iedereen is vrij een kerkdienst bij te wonen. Als je niet bekend bent met het katholieke geloof dan staat het je vrij te blijven zitten bij de communie. Je kunt ook meelopen naar voren en een hand geven of een kruisje op je voorhoofd ontvangen. Voor de rest doe je lekker mee, of niet dat mag je zelf weten, kijk goed om je heen want het is een mooie kerk met prachtige glas-in-lood-ramen en ongetwijfeld een mooie kerststal tegen die tijd.

Kinderen zijn natuurlijk van harte welkom. Als het nodig is kan je ook even naar achter verdwijnen naar de koffieruimte maar daar zou ik me niet al te druk over maken.

Wellicht is er voor sommigen de behoefte om eerst wat te eten voordat de terugreis aanvaard wordt. Laat dat dan even weten, ik kan een pan soep maken met wat broodjes en misschien kunnen mensen wat meenemen, een quiche bijvoorbeeld. Die kunnen we dan bij ons thuis nuttigen.

Dus wat verwachten wij van jullie:
  • Laat weten of je komt
  • Een jurk maat 38 te leen
  • Als je blijft lunchen na de dienst neem dan wat eten mee
Kado hoeft niet maar we zullen een lijstje op mijn BLOG zetten: www.proevenengeloven.blogspot.nl. Daar kan je ook lezen of ik al een jurk heb. Als je nog vragen hebt dan kun je natuurlijk mailen of bellen.



Ga verder naar Huwelijksvoorbereiding.
Terug naar deel III.