Doorgaan naar hoofdcontent

Quiche voor Tweede Paasdag

De courgette voor deze quiche kwam uit de schoolmoestuin :-)

Quiche van courgette met bacon en trostomaatjes

Ingrediënten


  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • Klont boter
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 courgette
  • 100 g bacon
  • 200 g mini-trostomaatjes
  • 2 eieren
  • 150 ml crème fraîche
  • 75 g geraspte oude kaas
  • zout, peper
  • springvorm van 22 cm doorsnee

  1. Laat de plakjes taartdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 175°C). Vet de springvorm in en bekleed de vorm met het deeg.
  3. Snipper de ui, rasp de knoflook en de courgette. Snijd de bacon in stukjes en knip de tomaten in trosjes.
  4. Bak de bacon in wat boter en schep hem dan uit de pan. Fruit de ui, knoflook en courgette. Druk in een zeef het vocht uit de groente.
  5. Roer de eieren, crème fraîche, kaas zout en peper door elkaar en schep het courgettemengsel erdoor. Verdeel de bacon over de bodem, giet het eimengsel erover en leg de tomaatjes erop. Bak de taart 45-55 minuten.

Lekker met een simpele salade, bijvoorbeeld van sla en zelf gespruite taugé van mungbonen. Deze kun je onder andere kopen bij een natuurvoedingswinkel. Laat ze eerst een nacht weken, giet ze dan af en spoel ze 2x per dag gedurende enkele dagen. Dan zijn ze klaar voor gebruik.


Reacties